Hvite hyller

Hyller kan komme i mange forskjellige varianter. En ting er sikkert; driver du å snekker litt vil du før eller siden lage noen hyller.  Behovet var enkelt, jeg trengte flere hyller på rommet til guttungen.

Motivasjonen for dette prosjektet var å teste ut den «nye» båndsagen. Sagen fikk jeg donert. Etter noen timer med TLC, nye lager, og nytt båndsagblad fungerer den bedre enn ny. Nå kan jeg nesten ikke forstå hvordan jeg har klart meg uten dette verktøyet. Etter noen tester fant jeg ut at båndsagblad på Jula ikke var av den kvaliteten jeg ønsket. Det ble en utflukt til Gustavsenas.no hvor jeg kjøpte meg et båndsagblad som fungerer som en drøm.

Etter en liten skattejakt på Monter fant jeg en rett og overraskende fin 2X6 furu med lite kvist og lys og fin ved. Jeg fant et design på nettet og skalerte opp til ønsket størrelse. Så laget jeg en mal på A4 ark som jeg kopierte og limet på emnene. Jeg trenger streker å følge ingen frihånd kunstner på saga ennå :-).

Selv om kuttene ble fine og nøyaktige må det noe pussing til. Jeg hadde tidligere funnet noen pussetrommel man kan montere på boremaskinen, og vips hadde jeg en enkel måte å få pusset delene helt gjevne.

Sanding drum for drillpress

Monteringen er enkel og genial. Hylleknektene festes til et bord som det er skjært et hakk i hylleknekter hvor det passer inn. Dette gjør hyllede veldig solid, og enkel å montere.

Hyllene ble grunnet med kvistsperre, og malt i Jotun dør og vinudsmaling hvit 40 blank. 3 Strøk og litt pussing og sparkel før jeg fikk resultatet jeg ønsket meg.

Det ble en profilert hylle som på bildet her og så totalt 7 meter med rett hylle.

Maling av hyller
Maling av hyller